Lichaamswijzer; voeding en hormonen

Van fabrieksvoeding tot koken zonder pakjes. Leer alles wat je moet weten over hormonale disbalans en hoe je dit kunt verhelpen met gezonde voeding.

Voeding heeft altijd al mijn interesse gehad. Als ik ergens blij van word, dan is dat van lekker eten. Ik zeg weleens gekscherend dat eten mijn grootste hobby is. Daarom zijn diëten niet voor mij weggelegd. Ook heb ik me altijd bezig gehouden met gezondheid. Maar ondanks dat ik “verantwoord” at en aan mezelf had gewerkt, voelde ik mij niet altijd vitaal. Ik dacht weleens dat ik iets niet goed deed. Maar gelukkig weet ik nu beter. Ik kwam erachter dat mijn “verantwoorde voeding”, niet altijd voedend voor mijn lichaam was en dat voeding invloed heeft op mijn hormonen (bijvoorbeeld stresshormonen). Wat een eye-opener was dat voor mij!

Nooit heb ik geweten dat Voeding en Hormonen zo belangrijk zijn voor je vitaliteit.

Sinds ik me bezig houd met Voeding & Hormonen, voel ik me vitaler en energieker dan ooit. Een prettige bijkomstigheid is dat het eten zelfs nóg lekkerder is. Veel mensen denken dat dit heel ingewikkeld is en dat je voor de andere gezinsleden apart moet koken. Ik heb goed nieuws voor je, het is vrij eenvoudig. Je moet alleen weten waar je op moet letten en dan heb ik het niet over calorieën.

Ik ben Inge te Paske, sta vol in het leven en voel me vitaal. Omdat Voeding & Hormonen mij zoveel heeft gebracht, wil ik graag mijn kennis en ervaring met jou delen.

Heb je je hormonen niet op orde, dan heb je je levenskracht niet op orde.

Veel klachten zoals vermoeidheid, opgeblazen gevoel, hoofdpijn, darmproblemen, overgewicht en een burn-out kunnen het gevolg zijn van een hormonale disbalans. In de cursus Lichaamswijzer krijg je uitleg over de invloed van voeding op je hormonen en op je vitaliteitsgevoel. Daarnaast leer je hoe je gezond kunt koken, krijg je verschillende recepten mee naar huis en proef je dit lekkers alvast tijdens de cursus.
Met de opgedane kennis over gezonde voeding en de invloed op je hormonen, neem je het heft weer in eigen handen en is dit de start van een energiek en vitaal leven.

Wat kun je van de cursus verwachten?

Tijdens de cursus gaan we dieper in op de werking van hormonen en de invloed van voeding en stress hierop. Per cursusdag werken we twee ‘lichaamswijzers’ uit en leer je alles over de bijbehorende hormonen die om jouw aandacht vragen.
Je krijgt praktische uitleg die de theorie ondersteunt. Daarnaast kijken we naar jouw persoonlijke situatie en krijg je voedingstips en recepten voor een soep, hoofdgerecht én gezonde tussendoortjes mee naar huis.
Informatieve quizjes, filmpjes, een test om te ontdekken hoe het is gesteld met jouw hormonale disbalans en een supermarktsafari maken de cursus compleet.

Welke onderwerpen komen aan bod?

 • Informatie over de belangrijkste hormonen en hun werking
 • Herkennen van eigen hormonen die uit balans zijn
 • Praktische tips over gezonde voeding en producten bij een disbalans
 • Hoe het nu werkelijk zit met gluten, zuivel en suikers
 • De invloed van stress op hormonen
 • De invloed van beweging op hormonen
 • Hoe je gezonde boodschappen in huis kunt halen
 • Het belang van een goede darmwerking
 • Recepten om gezond te koken
 • Welke materialen en producten beter voor je zijn om te gebruiken en de invloed van bijvoorbeeld plastic, pannen en verzorgingsproducten op je hormoonbalans
 • Gezonde snacks, inclusief proeven!

Wil jij je energiek voelen, lekker leven en gezond koken? Cursus Lichaamswijzer helpt jou daar bij!

Data:
Wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt

Tijd:
Woensdagavond van 19.00 uur tot 21.30/22.00 uur

Inge te Paske

Inge is trainer Hormoonfactor en opgeleid door Ralph Moorman, die onder andere het gelijknamige boek De Hormoonfactor schreef. Kijk ook op: https://www.dehormoonfactor.nl/aalten-gelderland

 • Inschrijving  € 25,-
 • 7-daagse cursus € 325,- Dit is inclusief manual, recepten-mapje, proeverijen, drinken en tussendoortjes

Ben je benieuwd hoe ik tot cursus Lichaamswijzer ben gekomen? Je leest het in: “Een Kompas om Je Eigen Pad te Vinden.

“Super bedankt voor het maken en geven van training Lichaamswijzer! Ik heb het met plezier en interesse gevolgd. Het heeft me bewuster gemaakt van de invloed van voedingsstoffen en verzorgingsmiddelen én praktische handvaten om er op een nieuwe manier mee om te gaan.”

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op!

Inschrijven nieuwsbrief
Stuur ons een e-mail