Coach4Kids

NEI-therapie voor Kinderen

Wat zal er toch met ons kind aan de hand zijn?

Als ouder wil je uiteraard het beste voor je kind. Maar ondanks dat je zo je best doet, kan het gebeuren dat je kind toch niet lekker in zijn of haar vel zit, of dat de communicatie tussen jullie niet goed of soepel verloopt.
Kinderen zijn gevoelig en intuïtief. Hierdoor reageren ze niet zozeer op datgene wat je als ouder zegt, maar meer op wat je voelt en dat wat je uitstraalt. Zo kan je kind bepaald gedrag vertonen of op een bepaalde manier reageren waarvan je als ouder niet weet of begrijpt waar dit vandaan komt.
Als jouw kind worstelt met zichzelf of met de omgeving, dan worstel je als ouder mee. Maar andersom is ook het geval: worstel jij als ouder met bepaalde thema’s, dan is de kans groot dat het kind hierin onbewust meedoet.

Hoe vaak stel jij jezelf als ouder deze vraag/vragen?

Waarom reageert mijn kind zo heftig? Waarom slaapt mijn kind zo slecht? Waarom huilt het? Waarom heeft mijn kind faalangst? Waarom heeft mijn kind buikpijn of hoofdpijn?
Maar ook vragen als: Geef ik mijn kind wel waar het behoefte aan heeft? Geef ik genoeg mijn grenzen aan? Wat kan of moet ik anders doen? Is er op school iets aan de hand? Of doen we als ouders iets niet goed?
Maar ook met kenmerken als leer- en gedragsproblemen, pesten of gepest worden, hyperactief zijn, ADHD, diverse vormen van autisme, concentratie problemen, moeheid, hoofdpijn, buikpijnklachten enzovoort, hoogsensitiviteit, slaapproblemen, huil- en eetproblemen, of met andere lichamelijke of emotionele klachten, kunnen wij jou en jouw kind verder helpen.

De oplossing

Kinderen gaan soms door het leven met een onzichtbare last op hun schouders. Je kunt het vergelijken met een rugzak, die je de hele dag mee moet sjouwen. Alle ervaringen, zowel de leuke als de minder leuke, zijn in die rugzak opgeborgen. Soms zit de rugzak zo vol met nare dingen dat hij bijna niet meer te tillen is. Als een kind heel gevoelig is, bevat de rugzak ook bagage van andere mensen. Het wordt dan tijd om samen te bekijken wat er in de rugzak zit en nog belangrijker, wat er allemaal uit de rugzak kan.

Op een kindvriendelijke manier en afgestemd op de behoefte van het kind, gaan we samen op zoektocht naar de reden van het niet lekker in het vel zitten of het niet goed kunnen functioneren. Vanuit de praktijk werken we met de verschillende methodes: Coach4All, NEI, NLP en TB en Rots & Water,  allemaal specifiek afgestemd op het kind. Kinderen ervaren Coach4Akids vaak als een leuke en spannende zoektocht. Door het zelfvertrouwen van het kind te versterken en overtollige ballast af te voeren, komt er weer ruimte voor blijheid en plezier.

Overigens wordt niet alleen het kind zich bewust van de inhoud van de rugzak maar ook jullie als ouders worden je bewust welke situatie, gebeurtenis en/of persoon(en) er een diepe indruk bij het kind heeft achtergelaten. Ook voorvallen die in onze ogen van geen tot weinig betekenis zijn of zijn geweest, kunnen in de rugzak zijn gestopt. Het is iedere keer weer heel bijzonder om de creativiteit en de flexibiliteit van kinderen te ervaren en om te zien op welke wijze zij vanuit de verkregen inzichten bij hun eigen oplossingen komen.

De Coach4Kids methode is al geschikt voor kinderen vanaf 0 jaar

Coach4All sessies vallen onder natuurgeneeskundige consulten en worden daardoor door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Voor meer informatie kijk bij: Tarieven en Praktijkvoorwaarden.

” Alle kinderen hebben het fabelachtige vermogen zichzelf in alles te veranderen wat ze maar willen.” 

Jean Cocteau (Frans schrijver 1889-1963)

Brigitte Ruthers; onze kindercoach

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op!

Inschrijven nieuwsbrief
Stuur ons een e-mail