De invloed van de Conceptie, Zwangerschap en Bevalling op ons leven

De manier waarop je bent verwekt, bent gedragen en bent geboren, vormen je tot wie je bent. Invloeden in deze periode zijn bepalend voor de rest van je leven.

Dat ontdekte grondlegger Erna Rensen in deze nieuwe methode die Czb heet. Czb is de afkorting van Conceptie, zwangerschap en bevalling. In haar meer dan 25 jaar ervaring, legde Erna verbanden tussen foetus embryo baby en de emoties en gebeurtenissen die de moeder meemaakt. Deze emoties en gebeurtenissen worden 1 op 1 doorgegeven aan de foetus.

Dit stemt tot na denken
We weten allemaal dat roken, drugs, ongezond eten en stress tijdens de zwangerschap negatieve invloed heeft op de gezondheid van het ongeboren kind.
Maar Erna ontdekte dat de manier waarop je bent geboren invloed heeft op jouw gedrag, op jouw gevoelens, emoties, gedachten, lichamelijke reacties en zelfs op hoe je reageert in relaties met anderen.

Gedrag dat in eerste instantie niet ‘logisch’ lijkt, is niet meer zo onlogisch wanneer je ontdekt dat gedrag een gevolg is van wat je hebt ervaren tijdens de Czb periode.

Rode draad
In je leven kun je door bepaalde situaties intens worden geraakt. Situaties waarbij je wordt overvallen door gedachten, emoties of lichamelijke reacties zonder te begrijpen wat er precies gebeurt en hoe dit kan. Waarom gebeurt dit nou toch? Hoe valt dit uit te leggen? Je zou het wel van je af willen zetten, maar je hebt er weinig tot geen controle over en het blijft je bezighouden. Het blijft gebeuren, elke keer weer opnieuw.

Dit soort ervaringen leveren veel stress op en lijken als een rode draad door jouw leven te lopen. De kans is groot dat deze ervaringen in verband kunnen worden gebracht met hele vroege ervaringen. Met ervaringen van jouw Czb periode. Omdat we ons deze periode niet bewust kunnen herinneren, kunnen we huidige ervaringen die daar mee te maken hebben lastig plaatsen.

Door je Czb ervaringen in kaart te brengen, krijg je beter zicht op je levensthema’s en krijg je de Rode Draad in jouw leven helder. En het mooie is dat hier altijd gaven en talenten onder verborgen zitten. Je zet dus daarmee jouw geboortegave in het licht.

Workshopdag
Tijdens deze workshop krijg je de gelegenheid om je eigen Czb verhaal of dat van jouw kind te vertalen naar het dagelijks leven, zodat ontbrekende puzzelstukjes in jouw levensverhaal op hun plek kunnen vallen. Ook jouw kwaliteiten en talenten komen hierbij aan het licht.

Kunnen plaatsen waarom je ervaart wat je ervaart en erkend worden in je gevoelens. Maar ook begrijpen waarom jouw kind zich gedraagt zoals het zich gedraagt. Zicht krijgen op wat je kunt doen. Tijdens deze dag krijg je diepe inzichten en handvatten om vanuit inzicht en begrip weer vat op de situatie te krijgen.

Wat kun je van deze dag verwachten?

Prenatale- en geboortepsychologie

 • Uitleg over de betekenis en invloed van Czb ervaringen en trauma’s
 • Een nieuwe kijk op pril leven:
  Begrip voor jezelf en/of je kind vanuit Czb inzichten
 • Uitleg over de verschillende fasen rondom conceptie, zwangerschap en bevalling in relatie tot de imprints
 • Meer inzicht in cellen en hun celdeling
 • Bevallingshormonen
 • Navelstreng en levensverstrengeling
  “de rode draad door je leven”
 • Inzicht in het helen van een Czb trauma
 • Inzicht in het herstellen van een optimaal samenzijn en samenwerken

Persoonlijke inbreng
Voor iedereen is het mogelijk om één Czb verhaal in te brengen. Dit kan een Czb verhaal van jezelf of van jouw kind zijn.
Je krijgt antwoord op de volgende vragen:

 • Welk thema loopt als een rode draad door jouw leven?
 • Welke kenmerken en kwaliteiten (geboortegaven) kun je in je leven herkennen en maken jou tot wie je bent.
 • Hoe jij reageert in moeilijke, nieuwe of stressvolle situaties en hoe je dit vanaf nu anders aanpakt.
 • Als je een Czb verhaal van je kind hebt ingebracht, krijg je ook antwoord op wat je als ouder in lastige situaties voor je kind kan doen en betekenen.
 • Hoe je optimaal samen kunt zijn en samen kunt werken.

Mocht je niet weten hoe jouw Czb periode is verlopen, dan is het aan te raden om je eigen Czb verhaal te achterhalen. Vraag vooral naar de situatie, indrukwekkende gebeurtenissen en wat kenmerkend was voor de kinderwens, zwangerschap, jouw geboorte en de periode vlak voor en na jouw geboorte.

Deze nieuwe kijk op pril leven zal je versteld doen staan.

Wil je zelf ook graag werken met Czb? Klik dan hier voor alle informatie over over de geaccrediteerde 5-daagse scholing Czb consulent.

Datum & Tijd:

 • Donderdag 4 mei 2023 van 10.00 uur tot 18.00 uur (vol!)

Deze workshop zit vol. Je kunt je aanmelden voor de reservelijst door een mailtje te sturen naar inge@ernarensen.com.

Deelnemers: maximaal 10 deelnemers

Door het beperkte aantal plekken komt iedereen aan bod!

Inschrijfkosten: 35,00 euro
Workshopdag: 115,00 euro

De kosten zijn inclusief koffie/thee/frisdrank, lunch en lekkers.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op!

Inschrijven nieuwsbrief
Stuur ons een e-mail