De invloed van de Conceptie, Zwangerschap en Bevalling op ons leven 2020-05-04T13:23:34+00:00

De invloed van de Conceptie, Zwangerschap en Bevalling op ons leven

“The Story of Your Life”

Inmiddels heb ik meer dan 20 jaar ervaring opgedaan als coach en therapeut. Ik ontdekte dat de manier waarop je geboren bent van grote invloed is op de manier waarop je de wereld tegemoet treedt, ervaart en beleeft. Inmiddels is het dan ook mijn missie geworden om mensen bewust te maken van de invloed die de conceptie, zwangerschap, bevalling en prille babytijd (CZB) hebben op het leven.

Een hartverwarmend samenzijn. Als geen ander haalt Erna de rode draad uit een verhaal. Het is raak, helder, herkenbaar en met heel veel liefde gebracht.

Invloed van de CZB periode

De invloed van de CZB periode is vele malen groter dan wij ons kunnen bedenken. Tijdens moeilijke en nieuwe situaties ervaren we onbewust de imprints van deze periode. Dit beïnvloedt niet alleen ons dagelijks leven, maar ook ons geluks- en vrijheidsgevoel.

Ik ontdekte dat achter deze imprints gaven en talenten verborgen liggen. Bij elke CZB ervaring horen eigen gaven en talenten. Zodra je zicht krijgt op je CZB periode, open je de weg naar deze verborgen talenten. Hiermee zet je een eerste stap naar een geluks- en vrijheidsgevoel.

Respect voor wie je bent. Compassie die de ruimte vult. Verbondenheid die harten opent. Wat ben jij mooi! Wat is het mooi dat jij geboren bent!

Thema schuld

Daarnaast zal ik tijdens de lezing dieper ingaan op het thema schuld rondom de geboorte en de prille babytijd.
Hoe herkenbaar is het dat je je schuldig voelt als je bijvoorbeeld een huilbaby hebt? Je doet er alles aan, maar je krijg je baby niet stil. Je gaat je afvragen wat je fout doet, of het aan jou ligt en of je wel een goede ouder bent.

Schuld kan ook op onbewust niveau een rol spelen, waarbij de ouder of het kind het gedrag aanpast vanuit dat schuldgevoel.

Kunnen plaatsen waarom je ervaart wat je ervaart. Erkend worden in je gevoelens en kwaliteiten. Kunnen plaatsen waarom je kind zich gedraagt zoals het zich gedraagt. Zicht krijgen op wat je kunt doen. Een handvat om vanuit inzicht en begrip weer vat op de situatie te krijgen.

Levensthema’s

Door je CZB ervaringen in kaart te brengen, krijg je beter zicht op je levensthema’s en de te leren (positieve) levenslessen. Ieder levensthema is drager van een kwetsbaarheid en een te ontwikkelen gave. Ze lopen als een rode draad door je leven heen.

Wat kun je van deze dag verwachten?

 • Uitleg over de betekenis en invloed van CZB ervaringen en trauma’s.
 • Begrip voor jezelf of je kind vanuit CZB inzichten.
 • Inzicht in het helen van een CZB trauma.
 • Inzicht in het herstellen van optimaal samenzijn en samenwerken.
 • Voor iedereen is het mogelijk om één CZB verhaal in te brengen. Dit kan een CZB verhaal van jezelf of je kind zijn. Je krijgt antwoord op de volgende vragen:
 • Welk thema loopt als een rode draad door jouw leven?
 • Welke kenmerken en kwaliteiten kun je in je leven herkennen en maken jou tot wie je bent.
 • Wat kun je het beste doen in moeilijke, nieuwe of stressvolle situaties?
 • Als je een CZB verhaal van je kind hebt ingebracht, krijg je ook antwoord op wat je als ouder in lastige situaties voor je kind kan doen en betekenen. Hoe je optimaal samen kunt zijn en samen kunt werken.

Mocht je niet weten hoe jouw CZB periode is verlopen, dan is het aan te raden om je eigen CZB verhaal te achterhalen. Vraag vooral naar de situatie, indrukwekkende gebeurtenissen en wat kenmerkend was voor de kinderwens, zwangerschap, jouw geboorte en de periode vlak voor en na jouw geboorte.

Erna uitnodigen om een lezing op locatie te geven? Dat kan. Neem contact op met de praktijk

Data 2020

 • Vrijdag 21 februari van 10.30 uur tot 17.30 uur (VOL!)
 • Vrijdag 21 augustus van 10.30 uur tot 17.30 uur

Wanneer een workshop vol zit, kun je je aanmelden voor de reservelijst door een mailtje te sturen naar inge@ernarensen.com 

Deelnemers: maximaal 10 deelnemers

Door het beperkte aantal plekken komt iedereen aan bod!

Inschrijfkosten: 35,00 euro
Workshopdag: 100,00 euro

De kosten zijn inclusief koffie/thee/frisdrank, lunch en lekkers.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op!

Inschrijven nieuwsbrief
Stuur ons een e-mail