De invloed van de Conceptie, Zwangerschap en Bevalling op ons leven

Wat als we tijdens en zelfs vóór de conceptie al ervaringen opdoen? Wat als we tijdens de zwangerschap voelen wat onze moeder en haar omgeving ervaart? Welke betekenis krijgen deze ervaringen dan in ons leven?

Erna heeft inmiddels meer dan 25 jaar ervaring als coach en therapeut. Zij ontdekte dat de Conceptie, Zwangerschap en Bevalling (Czb) van grote invloed zijn op ons leven.

Dit stemt tot na denken
Wat als we een blijvende ‘herinnering’ hebben aan dat wat de moeder tijdens de zwangerschap heeft meegemaakt?
Wat als kinderen een blijvende ‘herinnering’ hebben aan hun geboorte?

We weten dat roken, drugs, ongezond eten en stress tijdens de zwangerschap negatieve invloed heeft op de gezondheid van het ongeboren kind.
Maar weet je ook dat de manier waarop je bent geboren invloed heeft op jouw gedrag, op jouw gevoelens, emoties, gedachten, lichamelijke reacties en zelfs op hoe je reageert in relaties met anderen?

Gedrag dat in eerste instantie niet ‘logisch’ lijkt, is niet meer zo onlogisch wanneer je ontdekt dat gedrag een gevolg is van wat je hebt ervaren tijdens de Czb.

In je leven kun je door bepaalde situaties intens worden geraakt. Situaties waarbij je wordt overvallen door gedachten, emoties of lichamelijke reacties zonder te begrijpen wat er precies gebeurt en hoe dit kan. Waarom gebeurt dit nou toch? Hoe valt dit uit te leggen? Je zou het wel van je af willen zetten, maar je hebt er weinig tot geen controle over en het blijft je bezighouden. Het blijft gebeuren, elke keer weer opnieuw.

Dit soort ervaringen leveren veel stress op en lijken als een rode draad door jouw leven te lopen. De kans is groot dat deze ervaringen van intense stress en geraaktheid in verband kunnen worden gebracht met hele vroege ervaringen. Met ervaringen van jouw Czb, de periode van de Conceptie, Zwangerschap en Bevalling. Omdat we ons deze periode niet bewust kunnen herinneren, kunnen we huidige ervaringen die daar mee te maken hebben erg lastig plaatsen.

Kunnen plaatsen waarom je ervaart wat je ervaart. Erkend worden in je gevoelens en kwaliteiten. Kunnen plaatsen waarom je kind zich gedraagt zoals het zich gedraagt. Zicht krijgen op wat je kunt doen. Een handvat om vanuit inzicht en begrip weer vat op de situatie te krijgen.

Tijdens deze workshop krijg je de gelegenheid om je eigen CZB verhaal of dat van jouw kind, te vertalen naar het dagelijks leven, zodat ontbrekende puzzelstukjes in jouw levensverhaal op hun plek kunnen vallen. Ook jouw kwaliteiten en talenten komen hierbij aan bod.

Wat kun je van deze dag verwachten?

Prenatale- en geboortepsychologie

 • De 9 imprintfasen
 • Cellen en celdeling
 • Geleide meditatie
 • Bewust, onbewust en ego ontwikkeling
 • Bevallingshormonen
 • Navelstreng en levensverstrengeling
  “de rode draad door je leven”
 • Uitleg over de betekenis en invloed van Czb ervaringen en trauma’s
 • Een nieuwe kijk op pril leven:
  Begrip voor jezelf of je kind vanuit Czb inzichten
 • Inzicht in het helen van een Czb trauma
 • Inzicht in het herstellen van optimaal samenzijn en samenwerken

Persoonlijke inbreng:

Voor iedereen is het mogelijk om één Czb verhaal in te brengen. Dit kan een Czb verhaal van jezelf of je kind zijn.
Je krijgt antwoord op de volgende vragen:

 • Welk thema loopt als een rode draad door jouw leven?
 • Welke kenmerken en kwaliteiten kun je in je leven herkennen en maken jou tot wie je bent.
 • Wat kun je het beste doen in moeilijke, nieuwe of stressvolle situaties?
 • Als je een Czb verhaal van je kind hebt ingebracht, krijg je ook antwoord op wat je als ouder in lastige situaties voor je kind kan doen en betekenen.
 • Hoe je optimaal samen kunt zijn en samen kunt werken.

Mocht je niet weten hoe jouw Czb periode is verlopen, dan is het aan te raden om je eigen Czb verhaal te achterhalen. Vraag vooral naar de situatie, indrukwekkende gebeurtenissen en wat kenmerkend was voor de kinderwens, zwangerschap, jouw geboorte en de periode vlak voor en na jouw geboorte.

Erna uitnodigen om een lezing op locatie te geven? Dat kan. Neem contact op met de praktijk

Datum & Tijd:

 • Vrijdag 16 april 2021 van 10.30 uur tot 18.00 uur (vol!)

Deelnemers: maximaal 10 deelnemers

Door het beperkte aantal plekken komt iedereen aan bod!

Inschrijfkosten: 35,00 euro
Workshopdag: 115,00 euro

De kosten zijn inclusief koffie/thee/frisdrank, lunch en lekkers.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op!

Inschrijven nieuwsbrief
Stuur ons een e-mail