Astrologie

De bewegingen van de sterren, zon en maan heeft de mensheid altijd al gefascineerd. In het oude Babylonië en later in Egypte, tekende men de stand van de sterren op en kende men eigenschappen toe aan de hemellichamen. Zo kon voorspeld worden of er oorlogen uitbraken of dat de Nijl bijvoorbeeld zou overstromen. Uiteindelijk werd Astrologie in de ban gedaan en afgedaan als hekserij.
In de 20ste eeuw werd de Astrologie onder andere door Jung ‘herontdekt’ en omgevormd tot de hedendaagse Astrologie: het begrijpen en leggen van verbanden tussen kosmische invloeden en de ontwikkeling van het bewustzijn.

Bij de Astrologie gaan we uit van je geboortedatum, -plaats en -tijd. Op dat bepaalde moment, bij die eerste ademhaling, wordt onze komst in deze wereld vastgelegd. We maken als het ware een foto of Kosmische Blauwdruk van de sterrenhemel, waar alles over dit nieuwe leven te lezen is: wie is deze persoon, welke kwaliteiten heeft hij/zij, hoe zal hij/zij de ouders ervaren, wat is het doel van dit leven, et cetera. Een hoeveelheid aan informatie die een astroloog kan lezen uit die enkele gegevens.

De Astrologie is dus een instrument om jezelf en je drijfveren beter te leren kennen. Je horoscoop is een prachtig en inzichtelijk hulpmiddel tot zelfontplooiing, zelfkennis en zelfinzicht.

De Astrologie reikt je echter geen oplossingen aan, maar stimuleert je om tot eigen, unieke inzichten te komen.

Lees verder

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op!

Inschrijven nieuwsbrief
Stuur ons een e-mail