JIJ en IK; samen apart

Relatietraining

Mensen hebben vaak het idee, het gevoel of, de overtuiging dat je in de relatie helemaal op moet gaan in de ander. Of dat een relatie alleen maar goed is als wanneer je, als het ware, hetzelfde bent als die ander. Mensen hebben vaak de behoefte .

De behoefte aan samensmelting en aan eenheidsbeleving. Na een tijdje komen we er dan achter dat we zo in de relatie zijn opgegaan dat we onszelf kwijt zijn geraakt.

De behoefte om in de relatie hetzelfde te zijn als de ander, heeft te maken met het feit dat we onszelf zo graag herkennen in die ander. Als we onszelf herkennen, voelen we ons vertrouwd, dan kunnen we een bijzondere, bijna spirituele, band ervaren: twee zielen één gedachte.

Uitspraken als: ‘ik heb het gevoel dat we elkaar al heel lang kennen’ en ‘wat lijken we op elkaar, we voelen en denken precies hetzelfde’ en ‘jij verwoordt wat ik denk’, scheppen een magische band en verbindt mensen nog intenser met elkaar.

Maar wat als we erachter komen dat dit niet altijd het geval is? Wat als we erachter komen dat we niet hetzelfde denken of hetzelfde voelen? Hoe is het dan met de magie en de band die we samen hebben? Als die band niet zo blijkt te zijn als we dachten, wat is er dan nog wel?

Willen jullie het ook zo graag anders maar krijgen jullie het maar niet voor elkaar? Lopen jullie ook vast in oude vertrouwde patronen die eerder een band schepten, maar die je nu zelfs als een belemmering kunt ervaren?

Bij relaties horen gevoelens en emoties. Deze zijn soms erg heftig. Soms zelfs zo erg dat het je leven (tijdelijk) beheerst. Hoe krijg je die chaos uit je hoofd? Hoe krijg je overzicht, zodat je juist kunt handelen? Hebben jullie ook de behoefte om er weer achter te komen waarom je voor elkaar kiest?

Tijdens deze 2-daagse gaan we op onderzoek uit wat jullie relatie verbindt en/of welke verbindingen er doorbroken mogen worden, zodat je de zaken weer helder op een rijtje krijgt. We onderzoeken op een speelse en creatieve manier jullie verbindingen, behoeften en relatiewensen. Jullie komen erachter waar eventuele knelpunten liggen en gaan samen op zoek naar nieuwe mogelijkheden.

Tijdens deze training is het belangrijk dat je leert om je vrij te voelen bij de ander. Je leert communiceren vanuit ware aandacht en een luisterend oor. Je leert de ander te accepteren en te respecteren waardoor je jezelf ook kunt accepteren en respecteren.

Je ontdekt dat je geen relatie hebt maar dat je de relatie bent.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met mij op!

Bel 0543 – 476474
Stuur mij een e-mail