Coach4Kids; NEI & NLP-therapie voor Kinderen

Wat zal er toch met ons kind aan de hand zijn?

Als ouder wil je het beste voor je kind. Maar ondanks dat je zo je best doet, kan het gebeuren dat je kind toch niet lekker in het vel zit. Of dat de communicatie tussen jullie niet goed of soepel verloopt.
Kinderen zijn gevoelig en intuïtief. Hierdoor reageren ze niet zozeer op datgene wat je als ouder zegt, maar meer op wat je voelt en dat wat je uitstraalt. Zo kan je kind bepaald gedrag vertonen of op een bepaalde manier reageren waarvan je als ouder niet weet of begrijpt waar dit vandaan komt.

Hoe vaak stellen jullie jezelf als ouder deze vraag(en)?

Waarom reageert mijn kind zo heftig? Waarom slaapt mijn kind zo slecht? Waarom huilt het? Waarom heeft mijn kind faalangst? Waarom heeft mijn kind buikpijn of hoofdpijn?
Maar ook vragen zoals: Geef ik mijn kind wel waar het behoefte aan heeft? Geef ik genoeg mijn grenzen aan? Wat kan of moet ik anders doen?

Hoe vaak stel je jezelf deze vraag? Doen we als ouder iets niet goed? Is er op school iets aan de hand?
Het belangrijkste als ouder is dat je kind zich gelukkig voelt en lekker in het vel zit. Je wilt je kind zo graag helpen maar hoe dan?

Als jouw kind worstelt met zichzelf of met de omgeving, dan worstel je als ouder met het kind mee. En andersom ook, als je als ouder worstelt met bepaalde thema’s is de kans groot dat het kind onbewust mee doet in deze worstelpartij. En natuurlijk wil je als ouder je kind hierin beschermen en vooral onbezorgde en fijne kinderjaren meegeven.

De ‘rugzak’.

Kinderen gaan soms door het leven met een onzichtbare last op hun schouders. Je kunt het vergelijken met een rugzak, die je de hele dag mee moet sjouwen. Alle ervaringen, zowel de leuke als de minder leuke, zijn in die rugzak opgeborgen. Soms zit de rugzak zo vol met nare dingen dat hij bijna niet meer te tillen is. Als een kind heel gevoelig is bevat de rugzak ook bagage van andere mensen. Het wordt dan tijd om samen te bekijken wat er in de rugzak zit en nog belangrijker, wat er allemaal uit de rugzak kan.

Op een kindvriendelijke en afgestemd op de behoefte van het kind, gaan we samen op zoektocht naar de reden van het niet lekker in het vel zitten of het niet goed kunnen functioneren.
Kinderen ervaren Coach4Akids vaak als een leuke en spannende zoektocht. Door het zelfvertrouwen van het kind te versterken en overtollige ballast af te voeren, komt er weer ruimte voor blijheid en plezier.

Vanuit de praktijk werken we met de Coach4All NEI, NLP en TB, afgestemd op het kind.

Samen kijken we naar dat wat het kind allemaal in de rugzak heeft gestopt. Onder andere de NEI is hiervoor bij uitstek de kind vriendelijkste methode. De NEI wordt uiteraard aangepast op het niveau, de leeftijd en de ontwikkeling van het kind.
Niet alleen het kind wordt zich bewust van de inhoud van de rugzak maar ook jullie als ouders worden bewust welke situatie, gebeurtenis en/of persoon(en) er een diepe indruk bij het kind heeft achtergelaten.
Ook voorvallen die in onze ogen van geen tot weinig betekenis zijn of zijn geweest, kunnen in de rugzak zijn gestopt.

Bijzonder om de creativiteit en de flexibiliteit van kinderen te ervaren en om te zien op welke wijze zij vanuit de verkregen inzichten, bij hun eigen oplossingen komen.

Coach4All sessies vallen onder natuurgeneeskundige consulten en worden daardoor door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Voor meer informatie kijk bij: Tarieven, Vergoedingen en Praktijkvoorwaarden

Alle kinderen hebben het fabelachtige vermogen zichzelf in alles te veranderen wat ze maar willen. Jean Cocteau (Frans schrijver 1889-1963)

Coach4Kids is bedoeld voor kinderen vanaf 0 jaar

met leer- en gedragsproblemen;
die pesten of gepest worden;
die hyper actief zijn, ADHD;
met een vorm van autisme;
met concentratie problemen;
met moeheid, hoofdpijn, buikpijnklachten enzovoort;
met hoogsensitiviteit;
met slaapproblemen;
met huil- en eetproblemen;
met andere lichamelijke of emotionele klachten.