Ayurvedische Massage Therapie

‘Heerlijke ontspanning en ervaring van harmonie’

Ayurveda betekent kennis van het leven.
Het is duizenden jaren geleden in India ontstaan en ontwikkeld.
De visie van de Ayurveda is dat je naar de totale mens moet kijken. Dat lichaam en geest een eenheid zijn en elkaar wederzijds beïnvloeden.

De Ayurvedische massage is zeer geschikt voor diverse lichamelijke en/of psychische klachten zoals: reuma, spierspanningen, stress, rugklachten, schouderklachten en onrust.

Nadat de klacht in kaart is gebracht wordt er gebruik gemaakt van speciale kruidenoliën en massagetechnieken afgestemd op de klacht.
Door de massage dringen de oliën diep door in de huid. Het lichaam kan daardoor de oliën goed opnemen zodat afvalstoffen uit het lichaam verwijderd worden.
Tevens stimuleert de massage de bloedsomloop.

Naast de oliën wordt er gebruik gemaakt van ontspanningsmuziek. Iedereen kent wel het helende en ontspannende effect van bepaalde muziek.

De ervaring van harmonie en rust en een heerlijke ontspanning zorgen ervoor dat onrust, spanning en vermoeidheid worden losgelaten.

Het is aan te bevelen om een rustperiode na de massage te nemen zodat de prettige  ervaring van rust, harmonie en ontspanning door kan werken.
Je kunt dan nog lang nagenieten van het effect van deze bijzonder en heilzame Ayurvedische massage.

Aandachtspunten:

□ Trek “oude” kleding aan in verband met de olie.
□ Drink na de massage voldoende water zodat de afvalstoffen goed kunnen worden afgevoerd.
□ Het is goed om de olie niet direct af te spoelen maar nog een paar uurtjes door te laten werken. Daarna kun je de oliën afdouchen.
□ Neem na de massage nog lekker even de tijd voor jezelf.

Een algehele lichaamsmassage duurt ongeveer 1,5 uur.
Deelmassages zijn ook mogelijk.